Impression
Het hoofdscherm van Impression

Ik gebruik Impression een aantal maanden nu om opstartbare USB sticks te maken met Fedora Workstation erop. Ik weet dat hier een groot aantal andere tools voor zijn maar voor mij werkt Impression erg goed.

Wat is Impression?

Impression is een softwarepakket waarmee je (makkelijk) opstartbare USB sticks kunt maken met een handige ingebouwde download tool voor Linuxdistributies.

Voordelen Impression

Impression is een tool die één ding doet en dat ene ding ook goed doet. De kracht zit hem in de eenvoud van de interface. Je wordt niet doodgegooid met opties en instellingen maar je krijgt te zien wat je nodig hebt.

Een van de grootste voordelen is dat Impression ook de mogelijkheid geeft om gelijk een linuxdistributie te downloaden nadat je een keuze gemaakt hebt uit een keuzemenu. Je hoeft dus niet een willekeurige website van een distributie op te zoeken en af te struinen naar een geschikte download.

Dat maakt het, in mijn ogen, wel erg makkelijk om deze tool te gebruiken.

Nadelen Impression

Het voordeel van Impression is ook gelijk het nadeel. Het lijstje met linuxdistributies waaruit je kunt kiezen om te downloaden is niet super uitgebreid. Een ander nadeel is dat ook niet alle resultaten even uitgebreid zijn. Ten tijde van het maken van deze review was Fedora 39 niet in het lijstje te vinden. Fedora 37 en 38 wel, maar 39 niet, terwijl deze toch al wel een tijdje uit is.

Conclusie

Voor een beginner of iemand die niet elke week een USB stick bootbaar hoeft te maken is Impression een goede tool. De gebruikersinterface is lekker duidelijk en rustig. Zaken zitten op een logische plek en je wordt goed op de hoogte gehouden van wat er aan de hand is, ook tijdens het schrijven van de USB stick.

Waar kun je Impression vinden?

Impression is te vinden op: