Wachtwoordkluis
Het startscherm van Wachtwoordkluis

Ik gebruik Wachtwoordkluis nu al een paar maanden, al gebruik ik mijn wachtwoordbestand al langer. Dat is het voordeel van een standaardformat voor bestanden.

Wat is Wachtwoordkluis?

Wachtwoordkluis is een programma waar je je gebruikersnamen en wachtwoorden van websites en diensten in bij kunt houden op een veilige (versleutelde) manier. Je kunt je gebruikersnamen en wachtwoorden groeperen per bijvoorbeeld onderwerp, of dienst.

Het programma is compatible met KeePass 1 en 2 kluizen. Grote kans dat je dus een al bestaande kluis kunt gebruiken bij de overstap van bijvoorbeeld Windows. Dat was in mijn geval wel handig, want de database die ik gebruik is orgineel gemaakt met KeePass op Windows.

Voordelen Wachtwoordkluis?

Wachtwoordkluis is een progrmama wat erg goed is in het duidelijk ordenen en sorteren van de groepen die je hebt in de kluis. Wat, in mijn ogen, een nog groter voordeel is is dat het qua interface niet in de weg zit en je hierdoor ├ęcht kunt richten op wat belangrijk is: je gebruikersnamen en wachtwoorden.

Nadelen Wachtwoordkluis?

Wachtwoordkluis bied de optie tot een boel extra data bij een item (metadata). Waar dit precies voor gebruikt kan worden is niet echt duidelijk. Verder heb ik eigelijk geen nadelen gevonden in mijn gebruik van het programma tot nu toe.

Conclusie

Wachtwoordkluis is een programma dat ├ęcht doet wat het moet doen, en verder geen opsmuk heeft. Hierdoor vind ik het erg fijn in gebruik.

Waar kun je Wachtwoordkluis vinden?

Wachtwoordkluis is te vinden op: