Site opschoning

Na een beste voorbereiding is dan nu eindelijk de spreekwoordelijke knop om. De inhoud van de site is totaal opnieuw gestructureerd en aangepast waar nodig.

Eerst stonden alle blogs in één centrale map zonder enige verdeling. Het systeem wat ik gebruik om de site te maken (hugo) maakte er vervolgens een redelijk logisch geheel van.

Alle inhoud is nu netjes gesorteerd op jaar, maand en dag van publicatie. Dit heeft als voordeel voor mij dat het veel makkelijker is om een net overzicht van alle blogs te krijgen en heeft als voordeel voor de website dat de URL’s naar blogs veel netter en overzichtelijker worden.

Thema update

Een van de dingen die ook veranderd is en die veel meer opvalt is het thema voor de website. Ook dat is aangepast. De vorige versie waren toch wel een aantal dingen waar ik niet helemaal tevreden over was, die in de loop der tijd zijn aangepast. Na heel veel kleine aanpassingen heb ik besloten de trekker over te halen en gewoon een heel nieuw thema te bouwen wat deze aanpassingen gelijk meenam. Dat zie je nu voor je.

Uitgelichte inhoud

Inhoud die is uitgelicht (die ik erg belangrijk vind) staat nu vast bovenaan de lijst en bovenaan de lijst op de homepage, en is dudelijk gemarkeerd met Uitgelicht ervoor. Dit was iets wat ik op de vorige versie van de website ook had, maar dat was lang niet zo duidelijk als het nu is, wat af en toe zeer verwarrend werkte.

En meer

Verder zijn er veel kleine zaken opgelost, teveel om op te noemen. Ook ben ik nog bezig met het opruimen van de laatste kleine zaken, dus mocht er iets (ineens) niet werken dan weet je waarom.

Update 4 augustus

Er waren wat blogs en andere pagina’s waar afbeeldigen op ontbraken. Die zijn nu weer toegevoegd en de blogs en pagina’s in kwestie zijn aangepast.

Update 4 augustus #2

Ik heb de showcase toegevoegd. Dit was er in een eerdere versie van de website ook in een wat andere vorm. Hier komen screenshots van mijn Fedora bureaublad, ééntje per half jaar met de specificaties van het systeem in het scherm.