Op dit moment is deze website nog niet geschikt voor telefoons. Excuses voor het ongemak.

Hardware wenslijst

Geschreven door Sebastiaan Franken op 01-01-2022 05:01 met 679 woorden en een leestijd van 4 minuten. Voor het laatst bijgewerkt op 17-03-2022 21:17. Getagged met Blog

De volgende stukken (computer) hardware staan op mijn verlanglijstje:

Software

De enige eis die ik heb qua software is dat er Fedora Workstation op moet kunnen draaien. De machine van System76 draait standaard met Ubuntu of Pop!OS, dus dat moet geen probleem zijn.

De software die ik nodig heb voor mijn dagelijkse taken en andere zaken:

Hardware: System76 Thelio Major

Zonder hardware die (goed) werkt heb je niets aan software. De ideale System76 Thelio Major voor mij heeft het volgende (opties volgens de Now configuring your Thelio Major pagina):

Verder geen aanpasingen of extra’s.

Waarom de System76?

De System76 machine wil ik als vervanger voor mijn ouder wordende desktop computer. Het feit dat het van een bedrijf afkomt die alleen maar FOSS software levert is een groot voordeel voor mij.

Waarom dit een droom is

Hier kan ik heel simpel over zijn: de prijs. Zoals ik de machine wil kost deze, op het moment van schrijven, $10.302,00 wat €9.061,28 is. Dat is een serieuze hoeveelheid geld, dus dan moet ik eerst de Postcode- of de Staatsloterij winnen.

Hardware: BTO W Desk AMD Threadripper Pro

Wat voor de System76 machine telt, telt ook voor deze. Zonder (goed werkende) hardware is een computer vrij nutteloos. De ideale BTO W Desk voor mij heeft het volgende (opties volgens de bestelpagina):

Waarom de BTO?

Waarom dit een droom is

De BTO machine is erg goed uitgerust. Dat heeft helaas ook een aardig prijskaartje: €13.086,-. Dat is een serieuze hoeveelheid geld, dus dan moet ik eerst de Postcode- of de Staatsloterij winnen.

Hardware: Lenovo Thinkpad x13s

Dit is, in vergelijking met de twee desktops hierboven, wel even wat anders. De reden dat deze laptop hier op deze lijst staat is omdat het een laptop is met een ARM chip. Geen Intel of AMD dus, maar ARM. De prijs begint bij €1400,-.

Waarom de Thinkpad?

Om Linux op ARM chips in dagelijks gebruik te kunnen testen.

Waarom dit een droom is

De machine is nog niet uit. Dat is hij pas vanaf 22 mei 2022.