Sinds een paar dagen is op mijn adres eindelijk het glasvezel opgeleverd en geactiveerd. Omdat ik mijn eigen modem/router gebruik was het even rommelen om dat werkende te krijgen.

En daar ligt precies het punt. In de haast had ik de router een reset gegeven, en ik besefte me niet dat dit ook alle aanpassingen en wijzigingen die ik gedaan had zou weggooien.

Achteraf gezien logisch, maar op dat moment dacht ik daar niet zo helder bij na. Na (onnodig) lang rotzooien eindelijk een werkende verbinding.. En toen kwam het moment dat ik alles weer moest gaan instellen en configureren. Dat is iets wat ik niet dagelijks doe, én waar ik geen documentatie van had bijgehouden. Ook had ik geen backup gemaakt van de configuratie voor ik begon met verbouwen.

Al met al niet slim van mij dus. Het advies wat ik iedereen geef heb ik dus zelf niet opgevolgd, ook niet slim.