Met de aankomende einddatum van Windows 10 en veel computers die in hun huidige staat nog prima meekunnen maar geen Windows 11 aankunnen is de vraag naar alternatieven steeds groter aan het worden.

Ik ben een informatiepakket / hulpmogelijkheid aan het bekijken voor het overstappen naar Linux, met als vorkeur Fedora omdat ik dat goed ken en ervan overtuigd ben dat dit voor het gros van de gebruikers meer dan voldoende zal zijn.

Wat ik wil weten:

Om dit te kunnen testen ben ik ook van plan om een laptop beschikbaar te maken als testapparaat welke je dan een week of 2 tot een maand kan gebruiken. Let er wel op: dit is alleen voor familie en vrienden. Andere mogelijkheden ben ik nog naar aan het kijken, als je een goed idee hebt laat het weten!

Wat je krijgt

De laptop met een verse installatie van Fedora, en een middag of avond uitleg van mij zodat je niet alles helemaal zelf uit hoeft te vogelen.

Ook een vragenlijst die je gedurende de testperiode invult om te zien of je antwoorden veranderen terwijl je Fedora gebruikt of niet.