Een van de gevaren van langdurig iets gebruiken is dat je vastroest in een bepaalde manier van doen. Datzelfde geld voor dnf. Ik gebruik de pakketbeheerder van Fedora al zo lang dat ik bepaalde nieuwe zaken niet ken.

Eén van de nieuwe dingen is het controleren op updates en/of upgrades. Dat deed ik altijd zo:

sudo dnf offline-upgrade download

Dat kwam dan altijd met een lijstje met beschikbare updates en of je die wilde installeren. Als ik alleen wil(de) weten of er updates zijn of waren deed ik hier N en dat was dat. Tot ik erachter kwam dat dnf de mogelijkheid heeft om te kijken of er updates of upgrades beschikbaar zijn, namelijk:

dnf check-update

Dit is een handige tool om te kunnen kijken of er updates beschikbaar zijn. En een goede tip om steeds nieuwe zaken te blijven ontdekken.