Ik kreeg vandaag de vervangende scharnieren voor het scherm binnen. Na het verzamelen van het benodigde gereedschap (de Framework schroevendraaier) en het openen van de uitstekende handleiding was het tijd om dit te doen.

Het loshalen van de 5 schroeven aan de onderkant van de laptop om het toetsenbord te kunnen verwijderen was simpel genoeg. Ook het loshalen van het bovendeksel (waar het toetsenbord inzit) was ook simpel genoeg. Het loshalen van de connector was ook kinderspel.

Eigelijk, als ik heel eerlijk ben, was alles zeer goed te doen op het herinstalleren van het scherm na. De kabels van het scherm, de webcam en microon waren best lastig terug te plaatsen zonder dat er schade optrad of dat de behuizing niet goed meer dicht ging. Dat is wel een verbeterpuntje aan de handleiding zoals die op dit moment is.

In totaal heeft het terugplaatsen van de kabels me een minuut of 30 gekost, en aardig wat gevloek. Toen dit eenmaal gedaan was was het terug in elkaar zetten van de laptop ook weer kinderspel, daar is door Framework érg goed over nagedacht.

Hierna heb ik mezelf beloond met een paar croissantjes en een kop koffie!

Eindresultaat

Het scherm flopt nu niet meer naar beneden als je het voorbij 95 graden draait, en ook flopt het niet meer naar beneden als mijn kat een kopje geeft tegen het scherm. Het is dus goedgekeurd voor gebruik met een kat!